čtvrtek 28. srpna 2014

Školy


Japonsko má 'jakoby' 18 tříd.To se myslí jenom celkově .. 
jinak na nižší,vyšší střední už mají zase číslovaní tříd 1,2.


Mateřská škola
Základní škola 1-6 třída (povinná školní docházka)
Nižší střední škola 7-9 třída (povinná školní docházka)
Vyšší střední škola 10-12 třída
Univerzity 13-18 třída
To jsou jenom ty základní které studuje skoro každý ale pak tu jsou ty vedlejší jako třeba že pokračujete vyšší střední školu (10-14 třída), místo vyšší střední studujete střední odborné studium (10-12 třída) nebo extrémní studium (10-12 třída) a jako poslední odborné školy (13-14 třída).

Školní docházka začíná v 6 letech a pokračuje 9 let - základní vzdělání.Podle mě je to jako naše základní škola.My máme 1. a 2. stupeň a oni mají základní a nižší školu.Po dokončení studia jde 95% žáků na vyšší střední školu a zbylých 5% jde rovnou pracovat nebo na odborné školy a ostatní.

V Japonsku jsou letní prázdniny stejně dlouhé jako u nás.Od července do srpna.Taky jak my máme 1. a 2. pololetí tak oni mají 3 části.Na konci každého období dostanou žáci vysvědčení.Tedy 3x za školní rok.

duben - červenec (1.část)
září - prosinec (2.část)
leden - březen (3.část)

Na základní škole děti ještě nenosí uniformy, jenom stejné aktovky.Kluci modré a holky červené.Na některých školách jsou stejné jednotlivé oblečení na tělocvik.


Když už přestupují žáci na nižší střední školu tak začínají nosit uniformy jak normálně do výuky tak do tělocviku.Potom je dále nosí jak na vyšší střední škole tak na ostatních odborných školách apod.

cute, girl, japan, kawaii, japanese, fashion, uniformasian, cute, japanese, kawaii, school girl, school uniformseifuku, japanese, 日本人, socks, kawaii, girl, asian, agc12, school, japanese uniform, legs, pale, 日本, uniform

Nemají šatny(takové ty škaredé klece na základní škole) jako my ale poličky na boty.
Učitelé nemají kabinety.Všichni mají svůj vlastní stůl ve sborovně kde jsou taky různé porady apod..
Žáci mají lavice po jednom z toho důvodu aby se dalo s lavicemi lehce manipulovat.Proč?Protože když mají žáci udělat skupinky zvednou lavici a spojí je s ostatními ve skupince.


Školní jídelna?Ve většině škol není.Žáci si nosí jídlo z domu.
Když se nějaké holce zalíbí nějaký kluk tak mu uvaří oběd .. dalo by se říct že si u něho šplhne.



Žáci by neměli do školy nosit náušnice,šperky,náramky nebo hodinky.Představte si že by někdo měl zlatý náramek a druhý pomáhal mámě platit nájem.Myšlenka je dobrá protože takhle se baví všichni se všemi a nedělají mezi s sebou rozdíly.

1 komentář: